НастройкиПрофилПолезни линкове

Домаза - Помощ

Най-често задавани въпроси:

Въпрос: Какво предимство ми дава www.domaza.bg?

Отговор: Предимствата, които ви дава Порталът за недвижими имоти www.domaza.bg, са много. Най-основните от тях са:

1. Вие можете да публикувате имоти не само в България, но и в цял свят на много езици, т.е. много повече потенциални клиенти ще видят Вашия имот и вероятността да направите продажба или отдаване под наем е много по-голяма. Нещо повече, това става автоматично. Aко публикувате обява в Domaza.bg, тя автоматично се появява на Domaza.ru на руски език, т.е. вие вече таргетирате и руски клиенти.

2. Всеки регистриран потребител на Domaza.bg получава собствен безплатен професионален сайт за недвижими имоти mysite.domaza.com. Нещо повече, Вие можете да използвате и собствено име mysite.com и да имате офис имейли от вида на office@mysite.com!

3. Ако сте Агенция за недвижими имоти, то Вие можете да публикувате профили на Вашите брокери, също така да намерите партньори в цял свят, които могат да предлагат Вашите имоти на местните пазари, както и Вие можете да предлагате техни имоти на локалния пазар. Например, Вие сключвате партньорски договор с агенция от Русия, която сте намерили и харесали в Domaza.ru. От този момент тази агенция може да Ви изпраща потенциални клиенти от Русия, а тя да печели от комисионата, предоставена от Вас при реализиране на продажби.

Въпрос: Защо да публикувам всички мои обяви?

Отговор: Ако Вие сте агенция за недвижими имоти, то ще предлагате много и различни видове имоти. Колкото повече имоти имате, толкова шанса да се свърже клиент с Вас и да реализирате продажба е по-голям. Ако имате 2 рекламни билборда в един град и 200 рекламни билборда в цялата страна, във втория случай Вашата реклама ще бъде видяна от много повече хора и вероятността да реализирате повече продажби ще е респективно по-голяма.

Въпрос: Аз вече имам интернет сайт, защо да имам още един сайт в Домаза?

Отговор: Вашият сайт Ви служи като рекламен билборд, където публикувате своите имоти. С още един сайт Вашите рекламни билбордове стават повече, т.е. вероятността рекламата Ви да достигне до повече клиенти и да реализирате повече продажби е по-голяма.

Въпрос: Вече имам публикувани имоти на www.domaza.bg, но искам да рекламирам повече, какви възможности за реклама имам?

Отговор: Имате три основни опции за реклама:

1. Банер - можете да рекламирате Ваш имот или компанията (сайта) си чрез графичен банер, който ще се визуализира на всяка страница в Domaza.bg. По този начин всеки посетител на сайта ще види Вашата реклама. Това ще е силна имиджова реклама за Вас и Вашата търговка марка.

2. Топ имот - Вие можете да публикувате ТОП имот на първа страница и да имате приоритетно позициониране. За целта трябва да имате план "Платина" или "Злато" за съответния имот. "Платина" гарантира винаги показване на най-горни позиции на първа страница, докато имот със "Злато" се показва при недостатъчен брой имоти с план "Платина".

3. Приоритетно позициониране при търсене по дадена локация - за целта трябва да имате план "Платина", "Злато" или "Сребро". Например, ако предлагате апартамент в гр. София и му поставите план "Сребро", той ще се показва приоритетно за търсения в гр. София, след апартаментите с планове "Платина" и "Злато".

Можете да научите повече на: http://www.domaza.bg/реклама/.

Въпрос: Ако имам имот с план "Платина", той ще се показва ли на първа страница на сайта?

Отговор: Да, обявите имат гарантирано показване на горни позиции на първа страница и са с 3 звездички. По избор, на заглавната страница платината може да има функцията на банер и да отвежда клиента към обявата във вашия сайт.

Въпрос: Ако имам имот с план "Злато", той ще се показва ли на първа страница на сайта?

Отговор: Ако няма 24 имота с план "Платина", Вашият имот ще се показва на 1-ва страница. Ако има много имоти с план "Злато", то вашият имот ще се показва на произволен ротационен принцип на всяко зареждане на 1-ва страница измежду всички.

Въпрос: Ако имам имот с план "Сребро", той ще се показва ли на първа страница на сайта?

Отговор: Не, имотът Ви няма да се показва на първа страница на Domaza.bg, но ще има приоритет при търсенето по дадената локация.

Въпрос: Ако активирам план "Сребро" за даден имот и няма имоти с планове "Платина" или "Злато", то имотът ми ще бъде ли първи по търсенията за дадена локация?

Отговор: Да, имотът Ви ще се показва приоритетно до момента, в който не се появят имоти с по-висок план.

Въпрос: Колко са възможните позиции за банер реклама на www.domaza.bg?

Отговор: Позициите са 10 и се визуализират в дясно на всяка страница от сайта.

Въпрос: Ако няма графични реклами и аз поръчам по-евтина рекламна банер позиция, например 9-та, къде ще се появява моята реклама?

Отговор: До момента, в който няма платена по-предна позиция Вашата реклама ще се появява най-отгоре. Имайте предвид, обаче, че това може бързо да се промени и рекламата Ви за няколко дни да се придвижи на по-ниска позиция. Плащането на по-ниска рекламна позиция, при възможност за покупка на по-добра, може да Ви лиши от възможността за по-ефективна реклама в бъдеще.

Въпрос: Искам да закупя банер реклама и виждам, че желаната от мен позиция е свободна на 100%. Колко показвания ще имам, ако заплатя 25% или 50%?

Отговор: Ако закупите 25% или 50% от дадена позиция и няма други рекламодатели в момента, то Вашата реклама ще се появява на 100% до момента, в който някой друг не започне да рекламира на същата позиция. Тогава рекламата Ви ще започне да се показва респективно на 25% или 50% от зарежданията на страниците.

Въпрос: Всички рекламни банери са заети, каква възможност за реклама имам?

Отговор: Рекламните позиции са ограничени и за да рекламирате, трябва да се освободи позиция. Друга опция е да активирате план "Платина", "Злато" или "Сребро" за повече от Вашите имоти.

Въпрос: Качването на имоти става много бавно, а аз искам да кача много имоти. Какво да направя?

Отговор: Качването на много имоти става с помощта на API или чрез софтуера Estate Assistant.

Въпрос: Интересувам се от банер реклама и искам да купя позиция на 100%, колко показвания ще имам за определен сайт?

Отговор: За някои сайтове като www.domaza.ru, Вие можете да видите статистика за импресиите от броячите, намиращи се в долната част на сайта. Ако сайтът няма такава статистика, наш специалист ще Ви я предостави.

Въпрос: Колко клика ще имам за конкретна банер позиция? Ще имам ли гаранция за брой кликове?

Отговор: Броят кликове зависи от атрактивността на Вашия банер, т.е. ако рекламирате нещо интересно и изгодно за нашата аудитория, то Вие ще имате по-голям брой кликове. При равен брой показвания един по-атрактивен банер може да има в пъти по-голям брой кликове.

1 - 20 от общо 57 намерени
  • Страница: 1 от 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

29.07.2015 | 11:11

Декларация за поверителност

  Тази Декларация за поверителност на данните описва информацията, която Домаза събира от потребителите на domaza.bg и партньорските сайтове и по какъв начин тя се използва и съхранява. Моля, внимателно прочетете този документ, преди да ни предоставите личните си данни. Ако имате някакви въпроси, пишете ни на info@domaza.bg. Събиране и използване на лична информация На този сайт имате възможност да създавате Ваш профил и да се абонирате за нашите услуги. Когато се регистрирате, ние Ви молим да ни дадете информация за контакт с Вас (например име и адрес на електронна поща). Възможно е също да събираме и съхраняваме допълнителна информация за това къде, какво и как търсите. Може понякога да използваме тази информация за връзка с Вас, за да ви съобщаваме новини за услугите на нашия сайт, от които се интересувате, или да Ви предлагаме ДомаЗа инструменти, които да подобрят процеса на търсене, прод...

29.07.2015 | 11:09

Съглашение

Потребителско споразумение на Домаза   Добре дошли в портала за недвижими имоти Домаза! 1. Общи правила „Домаза” ООД (наричан в последствие „Домаза”) Ви предлага на разположение своите услуги според условията, изложени в настоящото Потребителско споразумение (наричано впоследствие „Споразумение”, „ПС”). Споразумението може да бъде променяно от "Домаза" без никакви специални предупреждения. Действаща публикация на ПС винаги се намира на страницата www.domaza.bg/условия_за_ползване/. Използването на услугите на Домаза се регулира с настоящото Споразумение, Общите условия на Домаза, както и индивидуалнии/или групови договори за отделни услуги. Настоящото Споразумение и отношенията между Вас и Домаза, по повод ползване на услугите, е под юрисдикцията на Република България. В текста на настоящото Споразумение, ако не е указано друг...

28.07.2015 | 16:09

Статус (DPanel)

DPanel представлява административен панел, който има две версии - Free и Advanced. Всяка една от тези версии дава различни възможности. В зависимост от версията, която използвате, вие ще имате достъп до различни услуги и опции на портала. Повече информация на „DPANEL” -> „Статус DPanel”. Две са възможните версии, които всеки потребител на Домаза може да използва: 1. Free – напълно безплатен пакет с ограничени възможности. 2. Advanced – разширен пакет с достъп до повечето услуги на Домаза. Тя е най-подходяща за агенции за недвижими имоти и строителни компании. Цената на пакета можете да видите ТУК. При абонамент за период по-голям от една година, се ползват отстъпки до 20%. Ние ви препоръчваме да се възползвате от Advanced версията.  Ако желаете да закупите Advanced пакет или да получите повече информация относно този план е необходимо да се свържете с наши...

28.07.2015 | 16:09

Статус на DPanel

DPanel представлява административен панел, който има две версии - Free и Advanced. Всяка една от тези версии дава различни възможности. В зависимост от версията, която използвате, вие ще имате достъп до различни услуги и опции на портала. Две са възможните версии, които всеки потребител на Домаза може да използва: 1. Free – напълно безплатен пакет с ограничени възможности. 2. Advanced – разширен пакет с достъп до повечето услуги на Домаза. Тя е най-подходяща за агенции за недвижими имоти и строителни компании. Цената на пакета е 600 евро за година. Ако се предплати за няколко години напред се дава отстъпка до 35%. Ние ви препоръчваме да се възползвате от Advanced версията. Ако желаете да закупите Advanced пакет или да получите повече информация относно този план е необходимо да се свържете с нашия екип на адрес info@domaza.bg. На страница http://www.domaza.bg/register можете да разберет...

28.07.2015 | 16:07

Защо да се регистрирам

Регистрираните потребители на Домаза получават следните преимущества: Ако сте частно лице и предлагате имоти, Вие ще можете да публикувате безплатно и лесно до 1 обява за недвижими имоти, да триете, редактирате и подновявате вашите публикувани обяви. Вие можете също така да рекламирате своите имоти на достъпна цена, да се абонирате за новини и да имате Ваш собствен безплатен сайт за недвижими имоти. Вие ще имате възможност да предлагате недвижими имоти във всяка една държава по света. Вашите обяви ще бъдат публикувани и рекламирани на различни езици и ще бъдат представени пред широка аудитория по цял свят. Ако сте агенция за недвижими имоти, то освен описаните по-горе предимства, Вие ще можете да публикувате и рекламирате Вашите офиси, профилите на Вашите брокери. Имате възможност да продавате на свои клиенти недвижими имоти, които се предлагат от други агенции и са въведени в нашата база за недвижи...

13.03.2014 | 11:29

Характеристики на Домаза

Порталът Домаза се отличава със следните характеристики: Домаза е преведена на много езици и се използва в много държави по света. Публикуването на обяви в Домаза е бързо и лесно. Обявата се появява едновременно на много езици и в много държави. Порталът разполага с голяма база недвижими имоти в различни държави - Домаза База. Домаза База е специализирана база от данни, в която се съхраняват одобрени от екипа на Домаза недвижими имоти на потребители с Pro акаунт. Домаза дава пълна гаранция за актуалността и достоверността на тези данни. Тези имоти може да се предлагат и след сделка вие ще получавате комисионна печалба. Всяка агенция за недвижими имоти с платен абонамент в Домаза може да използва Домаза база, като по този начин ще има възможност да предлага имоти във всяко кътче на света. Чрез Домаза База порталът създава международни партньорства с цел подобряване качеството на услуги...

05.03.2014 | 12:26

Домаза Имоти

Домаза База представлява специализирана база от данни, в която се съхраняват одобрени от екипа на Домаза недвижими имоти, добавени от потребители с Pro акаунт. Фирмите, които желаят да закупят Pro пакет трябва да бъдат одобрени от екипа на Домаза и да имат сключен договор за партньорство с Домаза. Всеки потребител притежаващ Advanced или Pro пакет може да използва имотите от Домаза База. Ако Вие притежавате Pro акаунт и искате Вашите имоти да са част от Домаза База, първо те трябва да бъдат одобрени от нашия екип. След одобрение Вашите имоти ще бъдат добавени в Домаза База и всички фирми с Advanced или Pro акаунт ще могат да ги предлагат на своите клиенти. Ако дадена фирма с Advanced или Pro пакет има клиент за Вашия имот, включен в Домаза База, то Вие може да сключите партньорски договор с нея, с цел уточняване на детайли и условия за съвместна работа. Повече информация на Моя Домаза->...

14.01.2014 | 15:55

Добавяне на имоти

Всеки регистриран потребител в Домаза може да добавя свои имоти, които да продава или отдава за наем. Това става в „Моя Домаза” от меню „Моите обяви” -> „Моите имоти”. Добавянето на обяви за недвижими имоти става чрез бутона „Добави нов имот”, намиращ се в горната дясна част на страницата „Моите имоти”. След натискане на бутона се отваря страница, която съдържа следните раздели: 1. Основни настройки – раздел, включващ информация за основните данни за имота: местоположение, тип сделка, вид на имота, цена, квадратура и др. Ако ще добавяте още имоти със същото местоположение сложете отметка на „Запомни”. Полетата, маркирани със звездичка (*), са задължителни за попълване! 1.1. Местоположението на имота включва следните опции: Държава – от падащия списък изберете държавата, в която се намира имотът. ...

14.01.2014 | 14:48

Общи положения

...

14.01.2014 | 14:48

Бизнес с Домаза

Всяка една агенция има възможност да сключи договор с Домаза, с помощта на който да придобие Pro акаунт. След подписването на договора, агенциите имат право да въвеждат имоти в Домаза База. След одобряването на дадените имоти, те могат да бъдат предлагани от други агенции. По този начин се създават местни и международни партньорства, спомагащи подобряване качеството на услугите в имотния сектор. ...

14.01.2014 | 14:45

Услуги на Домаза

Платформата Домаза предлага на клиентите си следните услуги: 1. Безплатно и лесно публикуване на обяви за недвижими имоти. 2. Публикуване едновременно на много езици и в много държави само с един клик на мишката. 3. Най-оптимален и ефективен начин  за предоставяне на информация до потенциалните клиенти. 4. Възможност за създаване на безплатен сайт за юридически и физически лица, които искат да се развиват в сферата на недвижимите имоти. 5. Евтина и ефективна реклама на много езици и в различни държави. 6. Създаване на международни партньорства с цел подобряване качеството на услугите, свързани с покупко-продажбата на недвижими имоти. 7. Бърз и лесен достъп до обширна база данни, включваща значителен набор от оферти на водещи агенции за недвижими имоти и строителни компании в цял свят. 8. Най-подробни и актуални данни за всеки имот. 9. До...

14.01.2014 | 14:40

Какво е Домаза

Домаза представлява уникална платформа за недвижими имоти, от чиито услуги може да се възползва всеки един участник на пазара на недвижими имоти: агенции за недвижими имоти, строителни компании, инвеститори, самостоятелни брокери, банкови институции, собственици на имоти, крайни потребители. Домаза е единствения портал за недвижими имоти, преведен на над 10 различни езика, което улеснява търсенето и предлагането на оферти. Нашата мисия е да съдействаме за развитието на световния имотен пазар и да предоставим на нашите потребители най-добрите интернет-решения както за търсене, така и за предлагане и реклама на недвижими имоти, сътрудничество и бизнес-партньорство, свързано и с обмяна на клиенти от цял свят. Домаза осигурява бърз и лесен достъп до обширна база данни, включваща значителен набор от оферти на водещи агенции за недвижими имоти, строителни компании и частни лица в цял свят. По този нач...

14.01.2014 | 14:20

Задача на Домаза

Пазарът на недвижими имоти отдавна е наситен с интернет портали, имащи сходни характеристики и услуги - предлагат имоти на локално ниво, като често не предоставят достатъчно разнообразна информация и възможности за ефективна реклама. Именно затова създадохме Домаза. Нашата цел е глобализация на сектора на недвижимите имоти и съдействие за развитие на световния пазар. Нашата задача е да разширим местния пазар до световно ниво, да увеличим максимално количеството на потенциалните клиенти на агенциите и строителните компании; да предоставим най-голяма и обширна база за търсене на имоти на нашите посетители; да предложим иновативни идеи на инвеститорите и да спомогнем за осъществяването на международни партньорства с цел подобряване качеството на услугите в сферата на недвижимите имоти. Домаза предлага имоти без граници!   ...

14.01.2014 | 14:04

Процес на регистрация

За да се регистрирате в Домаза, натиснете бутона «Регистрация» в горната дясна част на сайта. След това въведете Вашия е-mail, желаната от Вас парола и символите на кода за анти-спам. Ако не можете да разчетете символите, кликнете на синята стрелкичка, за да заредите нова комбинация / картинка. Ако кликнете на надписа «Правила за ползване на услугата», Вие ще можете подробно да се запознаете с правилата на портала Домаза. След това отбележете, че сте съгласни с посочените условия и кликнете върху бутона «Създай Акаунт». На посоченият от Вас e-mail ще бъде изпратено писмо с линк за активация, на който трябва да кликнете, за да можете успешно да завършите активацията на вашия акаунт. След това Вие можете да създадете Ваш профил в Домаза. Ако сте частно лице, кликнете на бутона „частно лице“. Трябва да посочите Вашите лични данни и телефон за контакт. Вси...

14.01.2014 | 13:55

Личен кабинет

Всеки регистриран и логнат потребител има достъп до Моя Домаза. Моя Домаза представлява личен кабинет, в който се съхраняват потребителски данни, обяви, търсения, реклами и др. За да получите достъп до Моя Домаза, Вие трябва да имате регистрация. Подробна информация за начина на регистрация можете да прочетете в статията „Процес на регистрация”. След като вече имате регистрация в Домаза, трябва да въведете Вашия е-мейл адрес и парола в логин системата. Това става от страницата „Вход на потребител”, до която можете да стигнете от хиперлинка с надпис „Вход” в горната дясна част на сайта. Отваря се страницата за вход, където Вие трябва да попълните Вашия е-мейл адрес и парола. След натискане на бутона с надпис „Влез” се отваря страницата „Работен плот”, на която можете да следите вашите лични сметки, обяви, статус, статистика и ...

14.11.2013 | 11:57

Харесани имоти

Ако желаете да отбележите определен имот, Вие можете да го добавите към Харесани имоти. За тази цел отворете страницата на офертата и кликнете върху надписа ХАРЕСАЙ, разположен над логото на фирмата в дясната горна част на страницата. След добавянето към Харесани имоти под снимката на имота се появяват иконка и надпис Бележка. Ако желаете да запишете коментар относно обекта, кликнете върху иконката. В подраздела Харесани имоти, Вие можете да видите и да управлявате всички добавени имоти. За да видите бележката, която сте оставили, кликнете върху иконката Бележка. Ако искате да изтриете дадения обект, кликнете върху надписа изтрий, разположен над логото на фирмата или снимката на брокера.   ...

27.08.2013 | 14:44

Търсене на имоти

За да търсите сред имотите: 1.  Кликнете с мишката на опция „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ от хоризонталното меню, оцветено в оранжево. В оцветения в жълто правоъгълник под менюто ще забележите полетата, в които можете да зададете критериите, по които да се осъществи търсенето. 2.  Търсенето може да бъде текстово, бързо, разширено или по карта. 2.1 Ако предпочитате първия вариант, кликнете на „Текстово търсене“ и в текстовото поле с думи опишете типа имот, който ви интересува. Например ако искате да получите информация за едностайни апартаменти в Варна , които се дават под наем и са с цена до 300 евро, е достатъчно да напишете нещо от типа: „едностаен Варна до 300 лева под наем“. След това просто кликнете на бутона " Търсене" 2.2 Ако предпочитате бързото търсене, на ваше разположение са 4 групи критерии, от които можете да избирате. ...

03.06.2013 | 09:38

Плащания и Фактури

Всеки регистриран потребител на ДомаЗа може да следи своите финанси в "Моя ДомаЗа" от меню „Моите финанси”. От подменю „Плащания и фактури” Вие можете да направите справка за минали плащания и фактури за активация на пакети и банери, за реклами на имоти и др. Вашите плащания са организирани в таблица „Плащания и фактури”, която има следните полета: Транзакционен номер – номер на финансовата транзакция. Кликнете в заглавието на колоната, за да сортирате банерите по номер на транзакция. Въведете число и кликнете на Търсене, за да търсите плащания съдържащи тази цифра в транзакционния номер. Основание за плащане – показва каква е причината за плащането. Основанието за плащане може да бъде „Зареждане на Салдо” или „Обнови dPanel”. От падащия списък над колоната изберете основанието за плащане за да се изведат...

13.05.2013 | 11:35

Реклама на обяви

За да рекламирате обяви за недвижими имоти кликнете на хиперлинка „Рекламирай” в таблицата на страница "Моите имоти" или "ДомаЗа Имоти", които се намират в "Моя Домаза". Имате възможност да изберете между платинен, златен и сребърен план. План „Платина” дава най-големи преимущества, а „Сребро” – най-малки. Недвижимите имоти, които се рекламират чрез Платинен план имат три звезди, съответно две звезди за Златен и една звезда за Сребърен план. Колкото повече звезди има Вашата обява, толкова по-нагоре ще се показва в началната страница на ДомаЗа. На екрана ще се покаже таблица, от която трябва да изберете Сайт, на който ще рекламирате Вашите оферти. Срещу името на сайта се показва падащ списък, от който трябва да изберете какъв План ще използвате – Платина, Злато или Сребро. Срещу избрания план се показва падащ списък, о...

13.05.2013 | 11:35

Сметки

Всеки регистриран потребител на ДомаЗа може да следи своите финанси в „Моя ДомаЗа” от меню „Моите финанси”. В подменю „Сметки” Вие можете да направите справка за минали и настоящи плащания за активация на пакети и банери, за реклами на имоти и др. Вашите плащания са организирани в таблица „Сметки”, която има следните полета: Транзакционен номер – номер на финансовата транзакция. Кликнете в заглавието на колоната, за да сортирате банерите по номер на транзакция. Основание за плащане – показва каква е причината за плащането. Основанието за плащане може да бъде „Зареждане на Салдо” или „Обнови dPanel”. От падащия списък над колоната изберете основанието за плащане за да се изведат сметките за избраната причина. Сума (EUR) – сума в евро, която трябва да се плати или вече е платена, в зависимост ...

Покажи по резултата на страница

Рекламирайте тук