1
Моите имоти
Влезте или се регистрирайте, за да запазите и следите Вашите любими имоти.
1
Моите търсения
Влезте или се регистрирайте, за да запазите търсенията.
Продажба
Наем Наем за един ден
Локация
-- избери --
Топ локации
Изберете локация
Държава
Тип имот
Всички
Жилищни имоти
Търговски имоти
Земеделски / Стопански имоти
Цена
Всички
Цена ( EUR )
Всички филтри
Всички
Бързи филтри
Според собственика
Според медията

Най-четени статии
Получете известие за нови имоти по Вашето търсене
СписъкГалерияКарта

недвижими имоти в Катар

Покупката на недвижими имоти в Катар е отлична инвестиция

Източната екзотика на Персийския залив винаги е привличала чуждестранните туристи и инвеститори. Покупката на недвижими имоти в Катар е интересен и изгоден вариант за инвестиция. Интересът към придобиване на имоти в Катар нараства все повече, благодарение на подготовката на страната за световния шампионат по футбол през 2022 година, а строителните проекти стават все по-престижни и по-скъпи. Новопостроеният изкуствен остров „Перлата на Катар“, например, покорява и туристи и инвеститори с разкошните си и изключително комфортни жилища. Освен удобни жилища, Емирството на Катар предлага на чуждестранните туристи и инвеститори прекрасни чисти плажове, висококачествено обслужване, възможности за подводен туризъм и сафари.

Предимства от придобиването на собствени недвижими  имоти в Катар

Благодарание на активно развиващия се в региона отрасъл на газо- и нефтоперерабатващата промишленост, както и на други сходни отрасли, притокът на работна сила в Катар е голям, а това е свързано с постоянно търсене на жилища под аренда и с възможност за собствениците да реализират стабилни допълнителни доходи. Към момента жилищният пазар в Катар се развива много активно. Продават се свободни терени за строителство на  недвижими имоти, които в перспектива бързо покачват цените си. Местните собственици на земи не проявяват голям интерес към самостоятелното строителство, затова предпочитат да продават свободните парцели, които в последно време са все по-търсени, особено предвид наближаващия световен футболен шампионат.

Цени на пазара на недвижими имоти в Катар

Правителството на Катар е заинтересовано от развитието на туристическия бизнес и затова прави всичко необходимо за привличането не само на чуждестранни туристи, но и на инвеститори, желаещи да закупят недвижими имоти в региона. Жилищата в морските курорти и в  близките до тях околности, са на съвсем достъпни цени и без забележки по отношение на качеството. Средната цена за жилище в Катар не се отличава съществено от средноевропейските цени. Съпоставими с вропейските са и арендните цени на жилищата в курортите на емирството. Затова, ако закупенето ваканционно жилище в Катар не се ползва постоянно, то може да бъде игоден източник на допълнителни доходи.

Продажба на жилища в Катар на чуждестранни инвеститори

Пазарът на жилища в Катар е достъпен за чужденци едва от 2011 година. Оттогава чуждестранните граждани могат свободно да  закупуват жилища в емирството и да ги отдават под наем и аренда. Почти навсякъде се продават и свободни парцели за строителство, с изключение на терените, разположени в указаните със закон специални зони. В Катар е доста разпространена и покупката на жилища в новостроящи се комплекси, където всички задължения по  оформяне на сделката се поемат от строителя, а освен това, в хода на строителството купувачът има възможност да поиска допустими промени на проекта. Катар не събира данъци и не ограничива дяловото участие на чужденците, затова  е удобно и предпочитано място за инвестиции.

Актуализиран преди: вчера
40.0232 32.7654 15
Актуализиран преди: вчера
0 0 0

Покажи по резултата на страница

  • Страници:
  • 1
Рекламирайте тук