НастройкиПрофилПолезни линкове

Комплекс, Обеля 1, гр. София, София, България

Цена ( EUR ) 2866561 42.735379405404096 23.269761562118788 18
Комплекс ARHOLL PARK
Бележка
  • за продажба
  • Градски комплекс
  • Комплекс от апартаменти

Цена
от
67 869 €
900 €/m2
до
198 980 €
1 000 €/m2
Обща площ
от
75.41 m2
до
198.98 m2
Брой свободни имоти
76

Данни

Име на имота
ARHOLL PARK

Описание

Инвеститор на проекта ARHOLL PARK е Архолл ЕООД, принадлежащо към международната инвестиционна компания HollerbachGroup, с над тридесетгодишна утвърдена дейност в сферата на инвестиционното строителство и множество реализирани и отлично развити архитектурни проекти в цял свят.

ARHOLL PARK има благоприятна локация в непосредственна близост до метростанциите Обеля и Сливница, с отлично визуално позициониране на бул. Панчо Владигеров и прекрасна панорамна гледка към града, планините Витоша, Люлин и Стара планина.

Тази все по-динамично развиващата се и в същото време тиха и спокойна част на северозападна София с бърз и лесен достъп до центъра на града, ключови пътни артерии, търговски и бизнес локации, се очертава като едно отлично комуникативно място.

Комплексът eс разгъната застроена площ от 10000 м², модерно изграден с европейска визия и се състои от 79 просторни апартаменти и пентхауси с различни квадратури, партер с офиси, спортни зали, фитнес, СПА, кафе, богато озеленен двор с детски кътове и места за отдих, 20 наземни и 70 подземни паркоместа.

Теренът е осветен с фасадно LED осветление и е отделен от съседните парцели и прилежащи улици с филигранна ограда, допълваща стилния вид на сградите.

ARHOLL PARK е жилищен ансамбъл от две самостоятелно обособени сградни тела - Блок А и Блок Б, диагонално свързани помежду си посредством стълбищна клетка на полунива с панорамно фасадно остъкляване, което придава характерен урбанен облик и осигурява естествено осветление през значителна част от денонощието. Именно това подчертано присъствие на затъмнената стъклена фасада, която пропуска и отразява слънцето, носи усещане за въздушност на солидните нискоенергийни постройки. Разположението на сградните тела оптимизира тяхната ослънченост и динамизира гледките.

Сградите имат общо 11 нива- едно подземно и 10 надземни. Основното предназначение на подземното ниво е паркинг, на партерното ниво - офиси, спортни зали, фитнес със СПА зона и девет жилищни етажа с апартаменти с различна квадратура, включително два просторни пентхауси с обширни тераси и невероятна 360- градусова панорамна гледка. Отличителното за блок Б е, че на източната стена от петия етаж сградата има амфитеатрално разположение на терасите с увеличаваща се площ. Това прави сградите уникални и стилни.

Фасадата е със стилен дизайн, обработена с тонирани минерални мазилки. В цветово отношение сградите са решени в редуващи се меки сиво-бели тонове в хармония със заобикалящата среда. Търсеният ефект на този вид архитектура е оптимизиране на пространството, създаване на простор и детайлно обмислени функционални схеми за всеки един от  апартаментите. В тях са съчетани висококачествени материали с нискоенергийни параметри, простор, светлина и невероятна панорама към Витоша и Стара Планина.

Общото за всички жилища е функционалното им разпределение и независимо от квадратурата всяко има 8,5 м² просторна баня, тоалетна за гости и самостоятелно обособено перално-складово помещение. Занижените енергийни разходи се дължат на умелото разпределение на вложените материали и технологии.

Конструкцията на обекта е монолитна – стоманобетонна, безгредова, с колони, пояси, шайби и плочи. Всички ограждащи стени са с дебелина от 37 см., съдържащи керамични тухли WIENEBERGER и 12 см. топлоизолация от експандиран пенополистирол, създаващи параметри на енергоефективност.

Всички междуетажни стоманобетонни плочи са допълнително изолирани с 8 см. XPS-топлоизолация. Под замаската на пода на всички жилища има 8 мм подова шумоизолация ­– 28 dB, осигуряваща пълен комфорт на обитаване.

Сградите са осигурени за сеизмичност IX-та степен и коефициент Кс=0,27 за района на гр. София. Светлата височина на партера с офиси, спортни зали, фитнес и СПА е 3,50 м, а за жилищните помещения 2,60 м.

Достъпът до 11-те нива на сградите се осъществява посредством два високоскоростни, енергоспестяващи, безшумни, дизайнерски асансьора TYSSENKRUPPдо 1300 кг., като размерите им правят възможен достъпа на инвалидна количка с придружител.

Комплексът е пожарообезопасен, с необходимите инсталации за противо-пожарно известяване и спазени изисквания при строителството. Всички използвани материали за изграждането и довършителните работи, обзавеждането и оборудването на инсталациите отговарят на най-високите изисквания за качество и безопасност и са снабдени със съответните сертификати.

При проектирането и изпълнението на сградите са приложени високотехнологични решения и детайли за постигане на висока енергийна ефективност и икономичност в дългосрочен план, в съответствие със съвременните тенденции и изисквания.

Дограмата е решена с немски петкамерни PVCфасадни системи REHAUс двустранно отваряне, със стъклопакети с високи топло-и шумоизолационни параметри.

Отоплението и климатизацията са решени като две обособени зони – първата е за партера с офиси, спортни зали, фитнес, спа, кафе, а втората е за апартаментите.

Вентилацията на помещенията е естествена и изкуствена. Комплексът разполага с изградено централно топлоподаване с абонатна станция към ТЕЦ за отопление и подгряване на топла вода.

Покривът на сградите е плосък тип, изцяло топлоизолиран, което го прави използваем.

Към него са свързани конструкцията на колоните като Г-образни архитектурни елементи, типизиращи  урбанния стил на сградите. Същите разполагат с генератор, осигуряващ резервно захранване за осветлението и асансьорите.

Комплексът осигурява 24-часова охрана и видеонаблюдение, СОТ, професионално управление и поддръжка на общите части, както и много други услуги, уточнени в Договора за поддръжка и управление на сградите. Системата за контрол на достъпа към комплекса, входовете и асансьорите с индивидуален чип гарантира допълнително сигурността.      

ARHOLL PARK са най-високите и представителни сгради в района. Апартаментите са предназначени за продажба и под наем, като разнообразието от квадратури и разпределения са предимство и могат да задоволят потребностите на широк кръг от потребители - от семейства, търсещи основно жилище до бизнесмени, инвестиращи в недвижими имоти.

Именно в този жилищен комплекс е застъпена и водещата концепция на Архолл ЕООД: екологично зелено строителство с добра локация, висококачествени материали с нискоенергийни параметри, светли и функционални панорамни апартаменти, предлагащи модерен и удобен начин на живот, съгласно съвременните европейски изисквания.

С оглед улесняване покупката на собствено жилище, Архолл ЕООД предлага на своите клиенти добра икономическа възможност за разсрочено плащане директно към немското инвестиционно дружество Hollerbach Group.

С реализирането на спортните зали, фитнес и СПА, със спонсорствата си към спорта и с предстоящото изграждане на ARHOLL ARENA, където ще се провеждат национални и международни спортни мероприятия, концерти, конференции и форуми, дейности от общественна полза, Архолл ЕООД заявява активна социална ангажираност в полза на обществото и развитието на северозападната част на София.

Цените са с включено ДДС. За улеснение на нашите клиенти за закупуване на собствен дом предлагаме разсрочено изплащане към инвеститора за период от 5  години, с годишна лихва от 5%. Клиента предплаща 50% от стойността на имота, като останалите 50 % изплаща на равни месечни вноски.   В жилищен комплекс Архолл Парк се заплаща такса поддръжка между 50 и 70 лева.


Характеристики
Улица / Популярно място
ж.к. Обеля 1, бул. Панчо Владигеров
Метростанция
Обеля
Пощ. код
1387
Начин на плащане
Без такса за купувача Разсрочено плащане
Състояние на имота
Елитни
Степен на завършеност
Ново строителство
Вид строителство
Тухла
Характеристики на имот
Нова дограма - прозорци Асансьор Градина Сателитна или кабелна телевизия Фитнес Интернет Сауна Климатична система Джакузи Алармена система Контролиран достъп Охрана Тераса Кухненска ниша Перално помещение
Паркинг
Паркинг място Подземен паркинг
Характеристики на района
Балнеология Лов и риболов В/Около Ски Планини
Отоплителна система
Локално отопление
Обзавеждане
Необзаведен
Настилка
Бетон
Изглед
Към планина
Предназначение на имота
За постоянно живеене
Карта
Параметри от търсенето

Държава: България, Регион: София, Град: гр. София
Видео
Инвестиционна компания
+359 894351716
Въпроси? Позвъни на Архолл ЕООД
Ние говорим
Български, Руски, Английски, Немски
Регистрационна форма