НастройкиПрофилПолезни линкове

Жилищен Комплекс, Победа, гр. Варна, Варна, България

Цена ( EUR ) 4060207 43.221355635181000 27.898636396790000 15
Жилищен Комплекс ЛАБИРИНТ - Без комисиона от купувача!
Бележка
  • за продажба
  • Градски комплекс
  • Комплекс от апартаменти

Цена
от
54 756 €
675 €/m2
до
168 161 €
812 €/m2
Обща площ
от
69.61 m2
до
240.23 m2
Брой свободни имоти
115

Данни

Име на имота
ЛАБИРИНТ - Без комисиона от купувача!

Описание

Спокойствие, сигурност и хармонична жизнена среда. При това в централната част на града. Това си поставихме за цел, когато създавахме жилищния комплекс "Лабиринт". И успяхме:

Шест жилищни сгради, потънали в зеленина и уют. С денонощна охрана и ограничен достъп.

Просторни жилища с реални размери на помещенията. Всички те - с благоприятно географско разположение. Паркоместа, достатъчни да задоволят нуждите на съвременните семейства, които често разполагат с повече от една кола.

Жилищен комплекс "Лабиринт" е разположен на 5 минути с кола или на 2 спирки с удобния обществен транспорт от Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

На 5 минути пеша от най-големите търговски центрове в града, от стадион, спортни площадки, училища и детски градини.

Концепция

Концепцията на жилищния комплекс е подчинена на идеята за Меандъра - разпространен в древността геометричен орнамент във вид на линии, пречупващи се под прав ъгъл и многократно повтарящи се в ред. Абстрактен в същността си, орнаментът придава характерен геометричен акцент и въздействие. Той символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство. Меандърът стои еднакво добре в графичен и пластичен (триизмерен) вид. Името „Mеандър“ произлиза от античното наименование на реката Меандро, чието речно корито представлява поредица безкрайни витиевати завои. Меандърът е елемент, който се използва периодично през епохите - през римската, византийската, класицизма, викторианската, Ар деко.

Вдъхновени от силното въздействие на Меандъра, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Всички апартаменти имат благоприятно изложение. Само 18% от фасадните стени са изложени на север. Всяко друго градоустройствено решение би увеличало многократно процента на жилищата със северно, североизточно и северозападно изложение.

Създадохме съвременен архитектурен ансамбъл от шест сгради, обединени в богата паркова среда с добре обмислена и организирана инфраструктура. Декоративната водна площ в центъра на композицията е продължение на идеята за уникалния природен феномен ¬ Меандър.

 С какво е различен?

Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които са застроени под 2 400 м2. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и  зони за почивка с водни площи.

Материалите и проектирането осигуряват максимално качество на живот. Оптимален размер на помещенията, предимно жилища с 2 и 3 спални - всички с благоприятно георграфско разположение.

Основни предимства и характеристики

• Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в Подробния устройствен план, като разработката не цели количествено, а качествено застрояване.

• Създаден е модерен ансамбъл от жилищни сгради за целогодишно обитаване, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор на разумна цена.

• Разработката предлага сгради с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани в среда с богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.

• Проектът дава реална възможност да бъде реализиран поетапно, при необходимост – от един до шест етапа на строителство, без това да понижава комфорта на вече реализираните сгради.

• Минимална плътност на застрояване – само 20%, което дава възможност за голяма площ за озеленяване.

• Предвиден е централен вътрешен двор, преливащ в парк, богато озеленен и благоустроен с детски площадки, водни площи и зони за отдих и рекреация.

• Обслужващите площи на комплекса са ситуирани в близост до входа, за да се намали рискът от пренаселване на комплекса с външни посетители и да се осигури по-добър комфорт на живот.

• Разработката отговаря на изискванията за достъпна среда.

• Правоъгълна функционална схема, отговаряща максимално на съвременните изисквания за обитаване.

• Всички апартаменти са проектирани с благоприятно изложение и са със статут на жилище.

• Максимално унифициране на сградите (блоковете), което води до по-добър архитектурен ансамбъл и композиция.

• Постигане на ниска себестойност при проектиране и строителство, поради еднаквостта на жилищните модули.

• Осигуряване на паркирането по периферията на имота и в подземен паркинг, без това да нарушава комфорта на обитаване.

• Постигане на съвременен дизайн на сградите с достъпни материали и форми.

Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в ПУП. Kато разработката не цели количествено, а качествено застрояване.

Създаден е модерен ансамбъл от жилищни сгради за целогодишно обитаване, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор на разумна цена.

Разработката предлага сгради с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани сред богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.

Удобства

Жилищният комплекс е с контролиран достъп;

24 часа видеонаблюдение и жива охрана;

Водни площи, зони за отдих и детска площадка;

Осигурени са 334 паркоместа - 199 от тях - в подземен паркинг.

За поддръжката на общите части всеки от собствениците заплаща месечно 0.65 лева за всеки квадратен метър от имота си.

Степен на завършеност

Жилищен комплекс "Лабиринт" се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и с по девет надземни етажа - с висококачествен дизайн и функционалност. В тях са разположени 239 апартамента, които се предлагат завършени по БДС, с опция за завършване до ключ.

Сградите получиха акт 16!


Характеристики
Улица / Популярно място
ул. Академик Андрей Сахаров 9
Пощ. код
9000
Начин на плащане
Без такса за купувача
Състояние на имота
Дизайнерски
Степен на завършеност
Ново строителство
Строителство
Тухла
Характеристики на имот
Асансьор Климатична система Контролиран достъп Охрана Балкон Тераса Нова дограма - прозорци Градина
Паркинг
Паркинг място Подземен паркинг
Характеристики на района
3-та Линия над 700 м от морето Лов и риболов Езера/Реки
Обзавеждане
Необзаведен
Предназначение на имота
За постоянно живеене
Енергийни характеристики


Карта
Инвестиционна компания
+359 882 662 666
Въпроси? Позвъни на Мавели АД | комплекс ЛАБИРИНТ
Ние говорим
Български, Руски, Английски
Регистрационна форма