Започнете търсене във Вашия град (Woodbridge)?
Статии

Най-четени статии

Замяна на недвижими имоти в София

замяна на недвижими имоти в софияАктуален проблем в столицата са зачестилите измами на „имотната мафия“. Всяка година над 100 собственика на апартаменти стават жертва на спекулации при сделки с имоти, а един от начините за злоупотреба е чрез замяна на недвижими имоти в София.

Служителите на „Икономическа полиция“ разкриват различните механизми за придобиване на недвижим имот. Най-често използваните методи са посредством фалшифициране на завещание, кражба на подпис за пълномощно или сканиране на подпис и поставянето му върху неистински или подправен договор. Факт е, че измамниците стават все по-изобретателни в намирането на начини за нелегално отнемане на недвижимо имущество. В тази връзка далаверите със замяна на недвижими имоти в София се превърнаха в един от каналите за имуществени престъпления.

Най-много пострадали са възрастните хора без много близки роднини и тези в неравностойно положение с увреждания. Те лесно могат да бъдат манипулирани и съответно склонени към замяна на имот в София срещу лъжливо обещано по-добро движимо или недвижимо имущество. 

В схемата с имотни замени фигурират и поставени лица, които са компетентни относно начините за изкарването на документи, скици и копия от нотариални актове. Най-често те самите са служители на общински или държавни структури. Освен адвокати и нотариуси, това могат да бъдат подкупени брокери или недобросъвестни медицински лица.

След успешно реализираната замяна на имот в София, придобитото имущество се предлага на по-ниска от пазарната цена, с цел бърза продажба. Понякога се правят и няколко фиктивни продажби.

Един от начините да се предпази имот е, ако той е ипотекиран, което предполага заличаване на ипотеката в Агенция по вписванията, погасяване на кредита и по трудно реализуема продажба, поради документалната сложност на сделката.  

Най-много обвинения са отправени към държавните институции, чието бездействие дава възможност на „имотната мафия“ да продължава да намира нови начини за престъпления с имоти.

Една от предприетите мерки за ограничаване на имотните далавери е осигуряването на достъп на нотариусите до системата на МВР за лични документи и до регистър “Население” към Министерството на регионалното развитие и благоустройство. По този начин може да се следи за истинността на личните карти и на данните в удостоверенията за наследници. Зачестиха и проверките в Агенцията по вписванията от страна на лицата, разследващи имотни измами.

Копиране и превод на публикуваните на сайта материали се допускат само при писмено разрешение на редакцията. В случай на цитат, копиране или превод се слага директен линк към www.domaza.bg задължително!

Още полезни статии от тази категория

Недвижими имоти в София без посредник

Опасни ли са сделките с недвижими имоти в София без посредник? В днешно време с помощта на множество уеб сайтове, които свързват директно участниците на пазара на имоти, клиентите могат сами да намират желаните недвижими имоти в София без посредник. Факт е, че много хора в желанието си да прескочат услугите на брокер и да избегнат запл... « Още »

Китайците са най-активните купувачи в световен мащаб

Китайските инвеститори се очертават като най-активните в световен мащаб. Икономиката на огромната азиатска държава е сред най-бързо развиващите се в света. Китайски компании изкупуват медните мини от канадски фирми край Йоханесбург, както и в други райони на Република Южна Африка, казаха за Домаза експерти от туристическия бранш. Кита... « Още »

Премахване на данъка върху недвижимите имоти в Италия

IMU ( Imposta Municipale Unica ) -  общински данък върху недвижимите имоти в Италия -ще бъде напълно отменен. IMU - данък беше въведен от правителството на Марио Монти в началото на 2012 година. Този данък се прилага за жилищни имоти със статут на основно жилище. Основният лихвен процент е 0,4% от данъчната оценка на имота. Минималният размер на данъка въ... « Още »

Исторически забележителности на Лондон - бяха отворени за туристи

21 и 22 септември в Лондон се проведоха дни на отворените врати в историческите сгради на британската столица и околностите му. Туристи и жители на града имаха възможност да посетят повече от 800 сгради с архитектурна и историческа стойност, включително изследователски центрове, банки, частни училища, както и резиденцията на министър-пред... « Още »

Недвижими имоти в София от строител

Когато купуваме недвижими имоти в София от строител, е необходимо да проявяваме предпазливост по отношение на строителните фирми. От документална гледна точка строителните предприемачи лесно се уреждат с парцели и разрешения за строеж, разпродавайки имоти „на зелено“, които в последствие изоставят. Ако обекта не представлява ма... « Още »

Как да купим изгодно?

  Независимо дали ще е за лично ползване или като инвестиция, всеки, взел решение за покупка на жилище, пристъпва към търсенето му с тайната надежда да се сдобие с качествена придобивка на добра цена. Ценообразуването на пазара на недвижими имоти, се влияе от множество фактори и купувачите, които са наясно с това, имат сериозен шан... « Още »

Ново строителство в България

  Предлаганите жилища в сгради ново строителство в България представляват над половината от офертите на пазара. Те са и са най-предпочитани от купувачите. През последните десет години сградният фонд във всички по-големи градове в страната бе обновен сериозно, качеството на строителството е съобразено с последните технологии, а с о... « Още »

Закупуване на имот в България

Закупуването на имот не винаги е лесна задача. Всеки трябва да е много внимателен и да провери дали имота има тежести, дали е ипотекиран, дали може да бъден продаван. Ако се купува парцел, на който се планира да се строи трябва да се провери дали на този парцел може да бъде строено. Освен тези неща трябва да се направят ред проверки и проучв... « Още »

Недвижими имоти в Стара Загора от съдия изпълнител

Частните съдебни изпълнители отчитат сериозно нарастване на офертите за публична продан в регистъра си. От 2010 г. насам те са се увеличили приблизително три пъти и са резултат преди всичко от повишения брой лоши и преструктурирани кредити в страната. В сравнение с общото положение в България, предлаганите недвижими имоти в Стара Загора ... « Още »

Апартаменти в Пловдив от съдия изпълнител

Около 50 са актуалните в момента предложения за апартаменти в Пловдив от съдия изпълнител. Крайните срокове за желаещите да се кандидатират за тях изтичат през месец април. При благоприятно развитие на производството, влизането във владение на имота може да се случи месец, след като плащането е извършено. Най-ниската начална тръжна це... « Още »

Рекламирайте тук